Rólam

Prof. Dr. Soltész Pál

Iskolai tanulmányok

1979 – Kossuth Lajos Gimnázium, Sátoraljaújhely

1985 – Debreceni Orvostudományi Egyetem – általános orvos

2000 – Egyetemi doktori cím (PhD)

2006 – Egyetemi habilitáció

2011 – A Magyar Tudományos Akadémia doktora

Az Európai Angiológiai Unió tagja

Szakvizsgák

1990 – Belgyógyászati szakvizsga

1996 – Kardiológiai szakvizsga

2003 – Belgyógyászati angiológia

2009 – Intenzív terápia

Angiológia (érgyógyászat)

Közel 40 éves klinikai munka, több ezer beteg kezelése során szerzett tapasztalattal próbálok segíteni a hozzám forduló betegeknek.

Érszűkület

Rendelésemre azokat várom, akiknél az alsó végtagi fájdalom hátterében érszűkület lehetősége merül fel. Különösen veszélyeztetettek a dohányosok, a magas vérnyomásban szenvedők és a cukorbetegek. A vizsgálat fájdalommentes vérnyomásmérés és ultrahang vizsgálat, bárkinek javasolható aki meg szeretne győződni arról, hogy nem szenved érszűkületben.

Viszér

Várom a viszeres panaszos betegeket, akiknél a tág, feszülő-fájdalmas vénák, az alsó végtagi duzzanat illetve a társuló felületes vénagyulladások teszik nehézzé a mindennapokat. A vénás rendszert ultrahag vizsgálattal áttekintjük, az esetleges veszélyes mélyvénás trombózist kizárjuk és tanácsot adunk a felületes vénák problémáinak kezelésére. Trombózis jelenlétét helyszíni laborvizsgálattal ellenőrizzük.

Raynaud szindróma

A kisereket érintő keringészavarok körébe tartozó Raynaud szindróma sok fiatal nőbeteg problémája. A hideg által provokált, az ujjak elfehéredését okozó érösszehúzódás okát megvizsgáljuk, a nagyobb ereket érintő problémákat ultrahang vizsgálattal kizárjuk, a kis erek állapotát kapillármikroszkópiával ellenőrizzük, javaslatot adva a panaszok megszüntetéséhez.

Szív és érrendszeri szűrés

Vállaljuk menedzserek szív-és érrendszeri szűrését. A felfokozott munkaterhelés, az ehhez társuló stressz, a sport hiánya és nem utolsósorban a dohányzás korai érelmeszesedést okoz.  A komplex szív- és érultrahangos valamint érfali merevség vizsgálat után, szükség esetén, szivinfarktust és agyi keringészavart megelőző kezelésre teszünk javaslatot.