Fokozott izzadás (hiperhidrózis) kezelése

Korszerű ezközökkel és modern kezelési eljárásokkal várom a pácienseket rendelőmbe.

A konzultáció első lépése során kivizsgálást javaslunk a fokozott izzadás hátterében állható betegségek kizárása céljából

A kivizsgálást követően, amennyiben a fokozott izzadás hátterében betegség nem igazolódik, egyéni kezelési tervet készítünk.

A botulinum toxin kezelése előtt a páciens részletes felvilágosítást kap a kezelés pontos menetéről. Tájékoztatjuk a kezelést kizáró állapotokról, illetve a kezelés során esetleg kialakuló mellékhatásokról.

Kinek nem javasolt a BOTOX kezelés?

• aktív bőrbetegség megléte esetén

• láz esetén

• terhesség, szoptatás időszakában

• izomműködési- vagy idegrendszeri probléma esetén

• ismert botulinum toxin vagy albumin allergia esetén

• 18 éven aluliaknál

• 65 éven felülieknél

• Aminoglokozid antibiotikumok szedésekor kisebb dózist kell alkalmazni

 

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő Botox kezelés után? 

BOTOX kezelés biztonságos és hatásos módszer. Helyes alkalmazása mellett általában minimális komplikáció elfordulásával kell számolni.

Ha a beadás helyéről a hatóanyag elvándorol, akkor a közelben lévő, nem célzott izomzatban is gyengülést okozhat. (Pl. fogófunkció gyengül a tenyér kezelésénél). Ezek a mellékhatások, ha kialakulnak, spontán rendeződnek néhány hét alatt. A beszúrásoknál kialakulhat duzzanat, bevérzés mely néhány nap alatt szintén elmúlik. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a kezelésnek nincs hatása.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelendő területet az izzadságmirigyek elhelyezkedése alapján meghatározzuk. Felületi érzéstelenítést, illetve  hűtést követően az elkészített hatóanyagot egy extra vékony tű segítségével a bőr felületes rétegébe adjuk be. Ez több apró szúrást jelent.

Hogyan fejti a hatását?

Hatását a mozgató idegvégződéseken az ingerület-átvitel akadályozásával fejti ki, ezáltal gátolva a beadás helyén lévő izmok illetve verejtékmirigyek működését.

Fontos tudni, hogy a hónalj területén elzárt verejtékmirigyek nem okoznak szervi, működési problémát, mert csak az idegrendszeri alapon történő túlzott izzadás gátolt, a méregtelenítés természetes folyamata a test többi részén zavartalanul működik.

A blokkoló hatás általában 6-36 óra múlva már látszik, a teljes hatás kb. egy hét alatt fokozatosan alakul ki, és általában kb. 4-6 hónapig számíthatunk fennmaradására. (Egyes kezeléseknél a gátló hatás ennél hosszabb ideig is fennállhat). A gátló hatás idővel fokozatosan gyengül, ugyanis a BOTOX által gátolt idegvégződések mellett új idegrostok alakulnak ki, és így visszatér a teljes funkció. A kezelés tartóssága tekintetében eltérések lehetnek, amelyek adódhatnak az egyéni szervezeti reakciókból, illetve függhetnek az alkalmazás módjától és helyétől egyaránt. Ismételt injekcióknál megfigyelték a hatás elhúzódását.

Árak

Botulinum toxinnal történő izomrelaxáció, ránckezelés

50 000 Ft-tól

Hónalji izzadás kezelése

120 000 Ft