A triklórecetsavas (TCA) hámlasztás

Korszerű ezközökkel és modern kezelési eljárásokkal várom a pácienseket rendelőmbe.

A peelingek alkalmazása nem új keletű.

A kémiai peelingeket a bőr fiatalítására és a bőrtumorok megelőzésére már évezredek óta használják. Az egyiptomiak által alkalmazott tejes fürdők, sós, alabástromos, kénköves, habköves hámlasztások és különböző állati olajak mind a bőr hámlasztását és megújítását szolgálták. Az 1920-as évek elején vezették be először a fenolos hámlasztást, azonban a kezelés utáni hegesedés és a fenol szívizomra kifejtett toxikus hatása miatt használatát igencsak korlátozták.

Az 1940-es és 1970-es évek között a kén, resorcin paszta, szalicilsav, és szilárd széndioxid is hasonló célokkal került bevezetésre a szépség szolgálatában.

A triklórecetsavas (TCA) hámlasztást az 50-es évek óta alkalmazzuk, aknés hegek, bőrelszíneződések kezelés mellett a bőr fiatalítására.

A triklórecetsav(TCA)koncentrációjától függően mind felszínes, mind közepesen mély és mély hámlasztásra is alkalmas.

A kezelés során, a sav a hám fehérjéivel érintkezve, kb. 1 perc alatt azok kicsapódását eredményezi, ami pár nap múlva a bőr hámlását okozza.

A kezelés menete:

A kezelés során a kezelendő bőrfelületet vattapálca segítségével kenjük be, és egy percen belül az eredmény láthatóvá válik: bőrpír és ún. „fagyási felhők” alakulnak ki. A páciens ez alatt égő érzést, viszketést érez, minimális kellemtelenséget érezhet.

A kezelés alatt az égő érzésen a bőr legyezésével lehet csökkenteni.

A kezelést követően a bőr hűtése, ill. speciális krém felvitele javasolt, amelyet folyamatosan- a hámlás bekövetkeztéig, és utána is szükséges használni.

A kémiai hámlasztások a bőr felső rétegeinek eltávolításával tulajdonképpen kontrollált sebgyógyulást indítanak be ,így késztetve a bőrt megújulásra, regenerációra és kollagén átrendeződésre.

Mindannyian szeretnénk ragyogó, egységes, egyenletes és egészséges bőrképet.

Orange Tca peel: Ez az igazi hollywoodi ragyogás kulcsa! Egyszeri drasztikus beavatkozás, amely után a felépülési idő a legtöbb esetben meglepően rövid. Triklórecetsav, szalicilsav és retinol tartalmú peeling a súlyosan napfénykárosodott, szürke, fakó, öregedő bőrrel csodát művel. A gyors felépülés  a kezelés után azonnal alkalmazott regenerációt serkentő termékeknek és a speciális, kifejezetten hámlasztás utáni bőrápolásra összállított termékcsomagnak köszönhető. A kezelés után lemezes hámlás várható. Évente 1-2 alkalommal használjuk, ideálisan a napfényszegény hónapokban.

Peeling utáni teendők:

A kezelés után a bőrt először másnap szabad óvatosan megmosni. A diagnózisnak megfelelő speciális regeneráló krém, illetve fényvédő használata KÖTELEZŐ.

A fényvédőt érdemes naponta háromszor felvinni, reggel, 11 órakor és 14 órakor, erősebb UV sugárzás esetén az orvos utasítása szerint, akár gyakrabban. A napozás, szoláriumozás az előírt időn át, minimum 6 hétig tilos. A bőrt az előírt termékekkel kell kezelni, egyéb esetben nemkívánatos mellékhatások alakulhatnak ki.

A hámló bőrt tilos lehúzni, mert az fokozza a barna foltok kialakulásának veszélyét! Csak tiszta kézzel szabad az arcot érinteni, hogy minimalizáljuk a bakteriális felülfertőződés esélyét. Az arra hajlamos egyéneknek a herpesz kiújulásának megakadályozására antivirális szert kell szedniük. A peeling kúra ideje alatt a kezelt területen más márkájú kozmetikumot használni nem ajánlott. Edzés, szauna, illetve a hővel kapcsolatos kozmetikai kezelések végzése a kezelés után 3 napig ill amíg érzékenynek érzi a páciens a bőrfelszínt, nem javasoltak.

Várható hatás, mellékhatás, szövődmények: 

Elsősorban a hámlasztás mélységétől, valamint az egyéni érzékenységtől függően kialakulhat bőrpír, égő fájdalom. A kezelés napján a bőr kivörösödik. Másnapra az elhalt felszíni hám fokozatosan besötétedik, amit erre a célra kifejlesztett alapozóval le lehet fedni. A lemezes hámlás a 2-3. napon kezdődik meg. A hámlás mértéke eltérő, TCA savas beavatkozás esetén jelentős hámlásra kell számítani, mely kb. 3 nap alatt lezajlik, de ez egyéntől függ.

Lehetséges komplikációk:

Pigmentfoltok kialakulása, a bőr átmeneti kipirosodása, fertőzés, hegek kialakulása. Kivételes esetben maradandó lehet a színeltérés, illetve előfordulhat a tünetek rosszabbodása.

Kontraindikációk:

• allergia az alkalmazott savakra,

• cukorbetegség,

• súlyos veseelégtelenség

• súlyos akné esetén.

• napégés esetén,

• aktív kiütésekkor, aktív herpesz fertőzésnél,

• keloidos hajlam,

• a kezelt területen lévő nyílt sebek esetén,

• sebészeti beavatkozás után rövid idővel,

• rádiófrekvenciás kezelés után 15 napig,

• Roaccután (isotretinoin) szedését követő 6 hónapban,

• terhesség,

• illetve abban az esetben, ha Ön nem készül fel az esetleg egy hétig tartó hámlásra.

Árak

TCA peeling

egyedi megbeszélés alapján (a kezelés árát több tényező befolyásolja: előkezelés szükségessége, ideje, kezelendő felület nagysága, utókezeléshez alkalmazandó készítmények)

25 000 Ft-tól

TCA + Fenol peeling

egyedi megbeszélés alapján (a kezelés árát több tényező befolyásolja: előkezelés szükségessége, ideje, kezelendő felület nagysága, utókezeléshez alkalmazandó készítmények)

35 000 Ft-tól

Stria kezelés

egyedi megbeszélés alapján (a kezelés árát több tényező befolyásolja: előkezelés szükségessége, ideje, kezelendő felület nagysága, utókezeléshez alkalmazandó készítmények)

25 000 Ft-tól / alkalom