Stria kezelés

Korszerű ezközökkel és modern kezelési eljárásokkal várom a pácienseket rendelőmbe.

A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. Kialakulásának hátterében állhat  hirtelen testsúlynövekedés  de a drasztikus fogyás, vagy a gyors növekedés vagy az izomépítés is előidézheti, éppen ezért nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is létező jelenség.

A stria voltaképpen a bőr kötőszövetének megnyúlása és a bőr megrepedezése. Kialakulásuk oka tulajdonképpen az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így megreped vagy elszakad. A kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozás is fokozhatja, azonban sajnos a genetikai meghatározottság is negatív irányban befolyásolja a folyamatot.  A megnyúlás mértéke az igénybevétel mellett az öröklött hajlamoktól is függ, ezért a stria kialakulásának százszázalékos megelőzése lehetetlen.

 

NdYag lézeres kezelés:

Kifejezetten a vöröses-lilás csíkok esetén hatékony. A kialakult striákat nem lehet tökéletesen eltüntetni, a kezeléssorozat a csík elhalványítását, vékonyítását és a stria alatti kötőszövet felszaporítását célozza. A lézerfénnyel ennek érdekében elérhető a kollagénrost képződésének elősegítése és a kapilláris értágulatok elzárása. Mindez jelentősen, 60-80 százalékban javíthat a bőr állapotán, ami mindenképpen számottevő változás.

Árak

Stria kezelés

Tenyérnyi terület kb.

30 000 Ft / alkalom