Vírusos szemölcs kezelése

Korszerű ezközökkel és modern kezelési eljárásokkal várom a pácienseket rendelőmbe.

A közönséges szemölcsök gyakori, sok esetben  nehezen kezelhető bőrelváltozások. Kialakulásuk hátterében vírusok állnak, leggyakrabban a HPV, azaz a humán papilloma vírus egyik típusa. A vírus leggyakrabban felületes hámsérüléseken keresztül jut a bőrbe. Gyakran érintett  a talp, a lábujjak, kézujjak, tenyér.   A szemölcsök spontán eltűnése a gyermekek 2/3-nál 2 éven belül megtörténik. De a felnőtteknél ez kevésbé jellemző. Sokszor fájdalmasak, kellemetlenek, esztétikai problémát okoznak és sok esetben láthatóan terjednek.

Terápiás szempontból rendelkezésre állnak a patikában kapható különböző savakat (ecetsav, szalicilsav) tartalmazó készítmények, melyekkel sokszor elhúzódó a kezelésük.

Történhet a kezelés folyékony nitrogénnel történő fagyasztással, vagy helyi érzéstelenítésben történő valkmann  kanállal történő eltávolítással

Új terápia:

Rendelésünkön a fentiek alkalmazása mellett lehetőség van  a DEKA Again lézer Nd:YAG sugaraival  a szemölcsök kezelésére.

A lézersugár felmelegíti és elpusztítja a kórokozókat. Általában 1-3 kezelés szükséges. A kezelés után a szemölcs fokozatosan elhal és leválik néhány hét alatt. A beavatkozás néhány percet vesz igénybe és minimális kellemetlenséggel jár.

Árak

NdYag szemölcs kezelése

30 000 Ft-tól